MMDL eli Magnusborgin Media Draama Laboratorio

on MTY:n kesällä 2016 perustama monitaiteellinen tutkimuslaboratorio jossa tehdään pragmaattista sisältö- ja draamatutkimusta suhteessa uusiin medioihin (välineisiin) sekä uuden median poikittaisten työtapojen innovointia suhteessa sisältöön. Tänne alkaa kiihtyvään tahtiin ilmestyä laboratorion sisältöjä ja dokumentointeja.

 

 

14.3.2017

Klockriketeatern & Magnusborgin taiteilijayhdistys kulttuuriyhteistyöhön

Klockriketeatern oli Mankkenin salissa lämmittämässä Duncan Macmillanin menestysnäytelmää Nästa Andetag (Keuhkot), joka kertoo elämästä, rakkaudesta ja ekologisten valintojen vaikeudesta. Kaksi näyttelijää, teksti ja taianomainen musiikki, jonka kaiut soivat ilmassa pitkään esityksen jälkeen.

Lavastus on vuoden nuoren taiteilijan Ville Anderssonin käsialaa.

Näyttämöllä: Stina Engström & Matti Raita
Ohjaus: Dan Henriksson
Lavastus ja puvustus: Ville Andersson
Valo: Pietu Pietiäinen
Musiikki: Uli Kontu-Korhonen
Tekniikka: Anton Sidorik

Esitykset ovat Lilla Teatern:ssa 15. & 16.3.

Valokuvat: Matti Immonen Photographywww.mimmonen.com

 

 

 

24.1.2017

Motion Capture Sensor Suit Workshop

Workshopissa tutkittiin, millainen workflow ja teknisen kehityksen tila on tämän hetken MoCap-sensoripuvulla, joka tulee lähivuosina syrjäyttämään nykyisen melko monimutkaisen ja kalliin kameratekniikkaan perustuvan liikkeen kaappauksen. MoCap-prosessi onnistui jopa oletettua paremmin vaikka sensoripuku ja ohjelmistot olivat vielä hieman kehitysvaiheessa. Teknisten mutkien kautta onnistuimme lopulta tarkastelemaan hahmojen kaapattua liikehdintää VR-ympäristössä. Lisäksi tilaisuudessa oli nähtävillä lisätyn todellisuuden (AR) narraatio, Deeptale Oy:n Slushpolis Story, jota pääsi katsomaan Microsoftin Hololens AR-laseilla.

MMDL workshop toteutettiin yhteistyössä Deeptale Oy:n ja FIVR (Suomen Virtuaalitodellisuus yhdistys) kanssa. Paikalla oli laajalti yhdistyksen taiteilijoita ja pienyrittäjiä sekä yhteityökumppaneita mm. Aalto-yliopistosta ja Taideyliopistosta.

 

 

 

30.9.2016

Puun Rukous

Tämä pieni runovideoteos on osa prosessia ja katalyyttiä kuvataiteilijan tauluun jota ei vielä ole. Tuula Lappalaisen dramatisoitu Puun Rukous -näyttely Tuomiokirkon Kryptassa tulee elokuussa 2017. Näyttelyn ohjaa Ilari Nummi & Klaus Martin toimii ääni- ja valosuunnittelijana. Teokset syntyvät MMDL:n workshop-prosessien kautta, missä kaikki näyttelyn monimedialliset dramatisoidut elementit vaikuttavat jatkuvasti toisiinsa jo syntyvaiheessa yhteisenä tekijänään Lassi Nummen runot.

 

 

 

24.8.2016

VR–Diffuusioäänijärjetelmä

on Magnusborgin Media Draama Laboratorion ja Taideyliopiston/VÄS yhteistutkimusprojekti, jossa monikanavaääni-järjetelmällä soitetaan tilaa ja kokonaisuutta ohjataan VR-ympäristössä. Videossa MMDL-laborantit: Jokke Heikkilä (VR-Diffusioääni-asiantuntija), Klaus Martin & Riku Makkonen

 

 

 

 

7.7.2016

MMDL:n VR-Demopäivä

yhdistyksen jäsenille ja yhteistyöryhmille. Virtual Reality (VR) & Augmented Reality (AR) ovat seuraavia suuria medioita, joidenka kehittelyssä sisältö- ja sovellusmielessä MMDL haluaa olla etujoukoissa mukana. Myös media- ja kuvataiteet siirtyvät vauhdilla virtuaalimaailmaan.

(videossa lootustaiteilija Emma Slow virtuaalimaailmoissa)

 

 

 

28.12.1979

Ennen Magnusborgin Taiteilijayhdistystä/Studioita, Magnusborg oli suosittu keikkapaikka! 🙂

Mankken old